< Terug

Aanmelden

Evenement

Webinar: Vergeet de buurt nooit


Datum 29 oktober 2020
Tijd 16:00 tot 17:30
Locatie Locatie Floreshuis
Aantal 60
Omschrijving
Weet jij alles over straattaal, weet jij hoe het werkt binnen de muren van een jeugdgevangenis, heb je al eens kennis gemaakt met preventiewerk en de scanmodes voor professionals? Ben jij benieuwd naar wat buddy coaches zeggen over waar we nog veel kunnen leren?

Kom dan naar de lezing van Aziz!

Aziz Akhath en Merel van Dorp vormen samen het bedrijf Risiscoop waarmee zij professionals en beleidsmakers bijstaan met advise en voorlichting! Zie voor meer info over Aziz en Merel en het bedrijf Risiscoop, en wat dit dus voor jouw ondernemening of organisatie kan betekenen de website:

Tijdens zijn werk in de jeugdgevangenis, heeft Aziz Akhath veel jongeren gesproken. In deze gesprekken kwamen vaak dezelfde problemen aan de orde. Jongeren lopen vast in de maatschappij en hebben niemand om mee te praten. Dit bracht hem op het idee om een buddy-coach programma op te starten.

Naast zijn werkervaring in een jeugdgevangenis is Aziz zelf ook ervaringsdeskundige. Hij liep zelf vast in de maatschappij.

‘Als er niemand is die naar je luistert en ziet dat je ondersteuning nodig hebt, is het lastig om je weg in de maatschappij te vinden’.

Gelukkig heeft iemand hem een luisterend oor geboden en kon Aziz zijn verhaal kwijt. Nu weet hij hoe belangrijk dit is voor jongeren.

Daarom is hij gestart met ‘WazZap’. Een buddy-coach programma waar luisteren naar een jongere centraal staat. De jongeren kunnen tegen hun coach zeggen wat ze denken en hoe zij tegen maatschappelijke vraagstukken aankijken. Hij wilt nu graag jongeren waarschuwen voor de gevolgen van een detentie en wat ze gaan mislopen in het leven. Want, zo zegt Aziz, jongeren zien vaak niet in wat een jeugdgevangenis voor gevolgen kan hebben voor de toekomst.


Wat gaan we doen?
Aziz geeft voorlichting aan professionals over straatcultuur, merken & imago bij de jongeren. Hij neemt de professionals mee in het verhaal en kijken samen naar muziekclips. Aan het begin van het programma spelen wij een Kahoot met de professionals om het niveau te peilen als het aankomt op merken en wat er speelt bij de jongeren op straat. Daarnaast geeft Aziz veel praktijkvoorbeelden van 10 jaar jeugdgevangenis. De voorlichting zal 90 minuten vol informatie en interactie zijn.


Let op: de webinar start om 16:00 ;).
Een ticket kost €10,- per persoon. Afrekenen kan via iDeal of op factuur (let op, eerst de adres gegevens invullen en daarna bij betaalwijze "factuur" kiezen).
Vrienden van Forensisch Forum kunnen vanuit de ingelogde omgeving max. 5 deelnemers gratis aanmelden.