< Terug

Aanmelden

Evenement

Masterclass Moreel Beraad


Datum 10 oktober 2023
Tijd 14:30 tot 16:30
Locatie FPC van Mesdagkliniek
Aantal 0
Omschrijving
Masterclass Moreel Beraad

Wanneer: 10 oktober van 14.30 tot 16.30 uur (graag 15 min vooraf aanwezig i.v.m. ID controle)
Waar: FPC van Mesdagkliniek, Helperlinie 2 te Groningen

Let op! Om toegang te krijgen tot de kliniek is het kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs verplicht. Wees aub tijdig aanwezig i.v.m. de ID controle. 

De masterclass vindt plaats in de kerkelijke ruimte binnen de kliniek, oftewel een unieke locatie!

Moreel Beraad:
Dhr. X drinkt graag energiedrankjes, maar heeft ook diabetes. Mag hij zelf bepalen wat hij drinkt of je ingrijpen?
Dhr. Y kijkt graag naar tv-programma's waar kinderen in voorkomen. Maar hij heeft zijn eigen kinderen misbruikt. Laat je hem kijken of wil jij hem hierin beperken?
Mw. Z. met forse borderlineproblematiek en een stalkingverleden is op zoek naar een partner. Ze wil geen openheid geven over haar problematiek. Laat je haar d'r eigen gang gaan of dring je (erg)  aan op openheid geven?

In de forensische zorg staan behandelen en beveiligen soms naast, maar ook regelmatig tegenover elkaar. En de autonomie van 'onze patiënten' is niet altijd in (voldoende mate) aanwezig. Zo ontstaan er morele dilemma's in het speelveld van verschillende perspectieven en belangen, plichten, rechten, waarden en normen. Een van de manieren om met elkaar in gesprek te gaan over dergelijke dilemma's is met behulp van het moreel beraad. In deze Masterclassworkshop vertelt Swanny Kremer, onderzoeker en ethicus in FPC. Dr. S. van Mesdag wat moreel beraad is. Maar nog belangrijker, we gaan met elkaar aan de slag met een dilemma van de werkvloer. Dus kom en denk mee. 

Aanmelden?
Aanmelden kan uitsluitend via email, stuur dan een mail naar vakschool@forensischforum.nl met daarin je naam en de organisatie waar je werkzaam bent. Aanmelden kan tot uiterlijk 6 oktober aanstaande.