< Terug

Aanmelden

Evenement

Forensisch Forum Groningen 2019: "De kracht van het Netwerk"


Datum 07 november 2019
Tijd 09:00 tot 07:00
Locatie DOT: Vrydemalaan 2, Groningen
Aantal 300
Omschrijving

Wat een mooi lokaal en regionaal forensisch netwerk hebben we hier in Groningen! We weten elkaar steeds beter te vinden zowel op strategisch als op uitvoerend niveau. Het belang van een goedlopende keten wordt door ons allen gevoeld. De brug naar het sociaal domein wordt de laatste jaren steeds meer zichtbaar. Mooie samenwerkingsverbanden en mooie ontwikkelingen.
Tegelijkertijd is de keten op organisatieniveau zo sterk als haar zwakste schakel. Hoe houden we de verschillende organisaties aan boord? Hoe betrekken we het sociaal domein? Wanneer hebben we nou profijt van de privacywetgeving? Op uitvoeringsniveau hebben we te maken met contextinformatie. Hoeveel informatie hebben we nodig om onze taak in de keten te verrichten? 

Hoeveel informatie delen we met onze ketenpartner zodat deze haar werk kan verrichten? Wanneer overstijgt het algemeen belang, het belang van het individu? Wanneer overstijgt het maatschappelijk belang, het belang van de organisatie? Op clientniveau maken we ook gebruik van het systeem rondom de cliënt. Hoe betrekken we deze systemen? Zijn deze altijd even helpend?


Nemen we clientsystemen mee in de begeleiding of behandeling? Raadplegen wij het netwerk van de cliënt bij advisering? Wat doen we met de contextinformatie die ons bereikt? Maakt meer informatie gelukkig?


Netwerken, samenwerken en contextinformatie; sleutelwoorden voor wederom een mooi FFG!


Programma

Fred Teeven (oud-staatssecretaris Veiligheid & Justitie, ondernemer)
Danny Jacksteit (Motivational Speaker)
John Goedee (bijzonder hoogleraar ketensamenwerking complexe casuïstiek)
Trees Roose (schrijfster)

Workshopronde 1, keuze uit:
Een mooi netwerk en dan……?
Speeddate
De rol van netwerken in risico management

Workshopronde 2, keuze uit:
WIJ Groningen en forensisch werk
The harder the battle the sweeter the Victory: de sportvereniging als re-integratie tool.
TStraf met Zorg; Samen voor de meest optimale interventie

Workshopronde 3, keuze uit:
Wat weet jij over AVG
Speeddate
Straf met Zorg; Samen voor de meest optimale interventie

Verrassende afsluiting
Borrel met DJ en hapjes!


Lustrum

De 5e editie alweer. We vieren dit jaar ons eerste Lustrum. Dat laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan! Daarom organiseren we na het congres van 17:00 tot 19:00 uur een uitgebreide borrel met hapjes en DJ.

Ben jij er bij?

Ook in 2019 komt het Forensisch Forum Groningen middels crowdfunding tot stand. We zijn trots op alle organisaties die zich al hebben aangemeld als sponsor en mede-organisator. Zij ontvangen naast promotie ook entreebewijzen. 
Tickets kopen
Daarnaast is het ook mogelijk om ook een losse tickets (bij) te bestellen. Klik op aanmelden boven aan of op de link hieronderen koop direct je ticket(s). Bij het selecteren van de betaalwijze kun je kiezen tussen betalen via iDeal of middels een factuur. 


We hopen dat we jullie weer in grote getalen kunnen ontvangen en kijken uit naar een spectaculaire lustrum editie.