< Terug

Aanmelden

Evenement

Het contact tussen hulpvrager en hulpverlener: een therapeutische relatie?


Datum 14 juni 2022
Tijd 16:00 tot 18:00
Locatie Groningen
Aantal 70
Omschrijving

Lezing vanuit het Forensisch Forum: "Het contact tussen hulpvrager en hulpverlener: een therapeutische relatie?"

Forensische hulpverlening is uitermate persoonlijk. Meer dan de specifieke techniek of methode bepalen persoonlijke kenmerken van hulpvrager en hulpverlener hoe therapeutisch hun contact gaat worden. Hun hulpverleningsrelatie is niet per definitie therapeutisch. Hoe kan deze relatie therapeutisch(er) worden? Deze vraag is het thema van mijn lezing.

De spreker:

Anton Hafkenscheid, klinisch psycholoog-psychotherapeut, Arkin/Sinai Centrum, Joodse ggz, Amersfoort. Auteur van Beter worden in je vak: systematische zelfreflectie voor professionals in de ggz (Boom Uitgevers, 2018)  en van De therapeutische relatie (heruitgave 2021; Boom Uitgevers); redactielid van het Tijdschrift voor Psychotherapie. In 2013 winnaar van de eerste Wim Trijsburgprijs van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie.

Wanneer en waar:

De lezing wordt georganiseerd op dinsdag 14 juni. Van 16.00 tot 18.00 uur. De locatie zal later nog worden gepubliceerd. 

Tickets: 

Tickets kosten €10 per persoon. Voor de Vrienden Van geldt, net als bij iedere andere lezing, dat er per bevriende organisatie 5 tickets gratis te boeken zijn.