< Terug

Aanmelden

Evenement

Stalking: over slachtoffer- en daderkenmerken en het stoppen van stalking


Datum 30 maart 2021
Tijd 03:30 tot 05:00
Locatie Online
Aantal 58
Omschrijving

STALKING

 

Het webinar zal ingaan op hoe vaak stalking voorkomt in verschillende bevolkingsgroepen en welke consequenties stalking heeft voor slachtoffers. Tevens zal in het webinar aandacht worden besteed aan welke stalkinggedragingen veel voorkomen en wat de kenmerken van slachtoffers en daders zijn. Bovenal zal worden ingegaan op de vraag wat de achtergronden zijn van stalking, welke typen daders te onderscheiden zijn en welke mogelijkheden bestaan om stalking te laten stoppen. Het webinar is daardoor van nut voor iedere professional die te maken heeft met daders en slachtoffers van stalking.

 

Dr. Eric Blaauw is lector Verslavingskunde en Forensische Zorg aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij is tevens werkzaam als senior onderzoeker bij Verslavingszorg Noord Nederland. Verder is Eric Blaauw als rapporteur pro Justitia opgenomen in het Nederlands register Gerechtelijk Deskundigen, verricht hij veel pro Justitia onderzoeken en geeft hij supervisie op dit terrein aan psychologen. Tenslotte geeft hij les en supervisie aan psychologen in opleiding tot gezondheidszorg op het gebied van psychodiagnostiek en forensische psychologie.


Eric Blaauw houdt zich al sinds 2000 bezig met het onderwerp stalking. Hij heeft meer dan 10 boeken en 100 artikelen geschreven in vakbladen en wetenschappelijke tijdschriften op het gebied van stalking, psychopatie, psychopathologie van gedetineerden, suïcides in detentie en de forensische verslavingszorg.


Let op! Het online webinar start 30 maart om 15.30 uur.


Een ticket kost €10,- per persoon. Afrekenen kan via iDeal of op factuur (let op, eerst de adres gegevens invullen en daarna bij betaalwijze "factuur" kiezen).
Vrienden van Forensisch Forum kunnen vanuit de ingelogde omgeving max. 5 deelnemers gratis aanmelden. 

Let op! Pas enkele dagen van tevoren zal je een link ontvangen voor het inloggen voor de lezing.