Technologie en forensische zorg. Deel 4, door Hanneke Kip

05 november 2020
Image

Een nieuwe dag, een nieuw filmpje! Vandaag alweer het vierde en dus bijna laatste filmpje uit de reeks van Hanneke Kip. Het filmpje vandaag staat in het teken van de rol van de professional, immers zonder professionals kan de technologie in de forensische zorg niet bestaan. In dit filmpje gaat Hanneke in op o.a. de vragen hoe introduceer je technologie nu in de behandeling of begeleiding, hoe hanteer je dat nu, maar ook hoe houd je dit vast en hoe blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen? Jullie als professionals kunnen er voor zorgen dat passende technologie op de juiste manier wordt ingezet bij de individuele client, om daarmee maatwerk te leveren.


In het afgelopen half jaar is de werkomgeving van velen van ons er significant anders uit gaan zien door het COVID19 virus en alle getroffen maatregelen daarna. Thuis werken is een nieuwe soort norm geworden en vaak is hierin een soort afwisseling gevonden, deels thuis en deels op locatie werken. Een vergelijking daarmee is de wijze waarop technologie ingezet kan worden in forensische behandeling en begeleiding, namelijk via 'blended care'. Bij blended care gaat het om een vinden van een geschikte mix of balans tussen het inzetten van technologische hulpmiddelen en het hebben van persoonlijk contact.

Wederom een filmpje vol met knowledge bombs! De eerdere filmpjes nog niet gezien? Check de website of de Linkedin pagina van het Forensisch Forum om de eerdere filmpjes uit de reeks te zien.https://vimeo.com/474437120